Vanwege de respectabele leeftijd van Bennfentes xx hebben we besloten niet meer te dekken met Bennfentes xx
U laat uw merrie onderzoeken door uw dierenarts om te kijken hoe haar cyclus loopt. De dierenarts kan dan aangeven wanneer u sperma nodig heeft om de merrie te laten insemineren. U kunt er dan voor kiezen, uw eigen dierenarts dat te laten doen ˇf, tegen een redelijke vergoeding, dat door Arja van Check-Match te laten doen.

Als u het insemineren door uw dierenarts wilt laten doen moet u ons dat 1 dag van tevoren laten weten als u sperma nodig heeft voor de merrie. Wij hebben dan alle gegevens van de merrie nodig, kleur, afstamming, stamboeknummer enz.enz en uw (stal) adresgegevens.


Op de dag dat u sperma nodig heeft produceert Bennfentes dan 's morgens vers en gedurende de dag word het door een speciaal koeriersbedrijf bij u aan huis afgeleverd.
De verpakking is zodanig dat u het pakje op een koele droge donkere plaats enkele uren kunt bewaren tot de dierenarts komt. Het sperma blijft 48 uur goed maar als u het zolang wilt bewaren moet het gekoeld bewaard blijven. In de koelkast is prima, misschien een raar idee maar het werkt!

Over het algemeen zullen we u 2 buisjes sturen. 1 buisje is al ruim voldoende om de merrie dragend te maken maar het tweede buisje kan eventueel een dag later ge´nsemineerd worden als de merrie nog niet geovuleerd heeft. De tweede buis zal dan wel op een rollenbank (bij de dierenarts) bewaard moeten worden op ongeveer 5 graden Celsius.
Als u er voor kiest om Arja de inseminatie te laten doen is het enige dat u hoeft te doen, de dierenarts het juiste moment van inseminatie te laten bepalen en contact met ons opnemen als het zover is, wij doen dan de rest.

18 dagen na het ovuleren van de merrie kunt u de dierenarts uw merrie laten controleren of ze dragend is. Daarna is het zaak de merrie goed in de gaten te houden of ze niet toch weer hengstig wordt. Er kan, als de vrucht nog maar zo pril is, altijd iets misgaan en dan zou u zeer teleurgesteld kunnen zijn en geen veulentje hebben in het volgende voorjaar.

Wij kunnen ook eventueel de gehele drachtigheidsbegeleiding en/of geboortebegeleiding voor u verzorgen. Op ons station zijn alle mogelijkheden voorhanden om een merrie optimaal te kunnen begeleiden.

Vanwege de respectabele leeftijd van Bennfentes hebben we besloten hem niet langer voor de fokkerij ter beschikking te stellen.

* De verzendkosten van het sperma komen voor rekening van de merriehouder.

* alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.